вівторок, 07 грудня 2021 14:24

Санкції проти "вагнерівців": ЗМІ назвали прізвища

Санкції проти "вагнерівців": ЗМІ назвали прізвища
Євросоюз також вводить санкції через війну в Сирії. Фото: Reuters

Європейський Союз планує ввести санкції проти колишнього офіцера російських спеціальних сил, очільника угруповання "Вагнер" Дмитра Уткіна, одного з підрядників приватної військової компанії (ПВК) у Сирії Станіслава Дичка, причетного до дій ПВК у Центральноафриканській Республіці Валерія Захарова.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Рішення щодо санкцій посли ЄС планують ухвалити 8 грудня.

Окремо Євросоюз вперше запровадить санкції проти двох росіян та трьох російських компаній у рамках санкційного режиму через війну у Сирії.

Міжнародна група розслідувачів Bellingcat в середині листопада опублікувала другу частину звіту про "злив" спецоперації з затриманням Україною бойовиків російської ПВК "Вагнер". У ній журналісти аналізують обставини й причини зриву спецоперації. Причиною відтермінування операції "Авеню" з упіймання найманців "Вагнера" став керівник Офісу президента Андрій Єрмак, який нібито хотів почекати до початку погодженого тоді перемир'я на Донбасі.

Зараз ви читаєте новину «Санкції проти "вагнерівців": ЗМІ назвали прізвища». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі