вівторок, 18 липня 2023 12:47

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни залишаться без японських авто

Росіяни залишаться без японських авто
Японія запроваджує нові санкції проти РФ. Фото: pixabay.com

Японія збирається розширити список заборонених до продажу в Російській Федерації авто.

Раніше заборону наклали на елітні автомобілі, повідомляє "Іоміурі". Зараз уже йдеться про нові та вживані машини з об'ємом двигуна понад 1,9 л.

"У якості додаткових санкцій проти Росії японський уряд планує значно посилити експортний контроль за легковими авто, зокрема із пробігом. Досі уряд Японії обмежував експорт лише елітними автомобілями – аби посилити тиск на топменеджерів Володимира Путіна та олігархів, які фінансово підтримують російську владу та війну в Україні", – йдеться в повідомленні.

Однією з причин такого рішення автори матеріалу називають побоювання влади країни з приводу можливого використання Росією вживаних японських авто у військових цілях. Друга причина – тиск безпосередньо на росіян, серед яких японські вживані автомобілі популярні завдяки високій якості та низькій ціні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Автомобільну компанію Geely внесли у список спонсорів війни

Відповідний документ планують схвалити наприкінці липня. Запрацюють нові санкції на початку серпня.

Під заборону потраплять: всі гібридні автомобілі; електрокари.

Після того, як почалося повномасштабне вторгнення Росії в Україну, автовиробники всього світу прийняли рішення припинити виробництво й піти з РФ. Дефіцит нових автомобілів в Росії стає все більш явним.

Служба безпеки України викрила бізнесмена зі Львова, який в обхід санкцій постачав до Росії автомобілі преміум-класу, зокрема "Роллс-Ройси" та "Майбахи". До організації оборудки причетний львівський підприємець, який раніше проживав у РФ і має там власний бізнес. Фігурант скористався тим, що більшість світових автокомпаній вийшли з російського ринку. Зокрема, ділок налагодив схему переправлення елітних авто на територію Росії в обхід міжнародних торговельних обмежень. Серед замовників підсанкційної продукції були представники топменеджменту кремлівського монополіста Газпром і пропагандистського телеканалу russia today.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни залишаться без японських авто». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі