пʼятниця, 05 травня 2023 11:01

Львівський бізнесмен в обхід санкцій возив до РФ "Роллс-Ройси" і "Майбахи"

Львівський бізнесмен в обхід санкцій возив до РФ "Роллс-Ройси" і "Майбахи"
СБУ викрила бізнесмена зі Львова, який в обхід санкцій постачав до РФ "Роллс-Ройси" та "Майбахи". Фото: ssu.gov.ua

Служба безпеки України викрила бізнесмена зі Львова, який в обхід санкцій постачав до Росії автомобілі преміум-класу, зокрема "Роллс-Ройси" та "Майбахи".

До організації оборудки причетний львівський підприємець, який раніше проживав у РФ і має там власний бізнес, повідомила 5 травня пресслужба СБУ.

"Фігурант скористався тим, що більшість світових автокомпаній вийшли з російського ринку. Зокрема, ділок налагодив схему переправлення елітних авто на територію Росії в обхід міжнародних торговельних обмежень. Серед замовників підсанкційної продукції були представники топменеджменту кремлівського монополіста Газпром і пропагандистського телеканалу russia today", – ідеться в повідомленні.

Із серпня 2022 до березня 2023 року ділок нелегально переправив російським "замовникам" 45 автомобілів на загальну суму понад €3 млн. Для реалізації оборудки фігурант купував преміальні транспортні засоби в українських автосалонах та оформлював їх на підконтрольні комерційні структури. Потім за підробленими документами він переправляв їх транзитом через територію Євросоюзу до Білорусі, а вже звідти – до РФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спакували російського "крота", який шпигував за бойовою авіацією ЗСУ

Крім того, ділок подав до Державної податкової служби України заяву на відшкодування ПДВ на загальну суму понад 6 млн грн.

Співробітники СБУ викрили і заблокували схему. Накладено арешт на майно учасників оборудки на загальну суму понад 700 млн грн. До списку заблокованих активів входять корпоративні права на 17 підприємств, понад 50 нежитлових виробничих приміщень у різних регіонах України, зокрема у Криму, 22 квартири у Києві та Львові, майже 30 земельних ділянок і понад 40 елітних авто.

На підставі зібраних доказів організатору злочинної схеми повідомили про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України.

Служба безпеки України затримала ворожого коригувальника, який "зливав" окупантам місця базування Сил оборони у Миколаєві. Також зловмисник передавав агресору локації місцевих об'єктів соціальної інфраструктури, зокрема міських навчальних закладів та лікарень.

Зрадником виявився студент одного із місцевих ВНЗ, якого у березні цього року російська спецслужба дистанційно залучила до негласної співпраці. За кожну мітку на електронній карті фігурант отримував від російських загарбників по 2 тис. грн. Розвідувальна інформація потрібна була ворогу для підготовки масованих повітряних атак на українське місто.

Зараз ви читаєте новину «Львівський бізнесмен в обхід санкцій возив до РФ "Роллс-Ройси" і "Майбахи"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі