середа, 03 травня 2023 10:32

Спецтема: Війна Росії проти України

Студент за гроші наводив російські ракети на своє місто

Студент за гроші наводив російські ракети на своє місто
СБУ затримала ще одного коригувальника російських повітряних атак на Миколаїв. Фото: t.me/newspn

Служба безпеки України затримала ще одного ворожого коригувальника, який "зливав" окупантам місця базування Сил оборони у Миколаєві.

Також зловмисник передавав агресору локації місцевих об'єктів соціальної інфраструктури, зокрема міських навчальних закладів та лікарень, повідомила 3 травня пресслужба СБУ.

"Зрадником виявився студент одного із місцевих ВНЗ, якого у березні цього року російська спецслужба дистанційно залучила до негласної співпраці. За кожну мітку на електронній карті фігурант отримував від російських загарбників по 2 тис. грн. Розвідувальна інформація потрібна була ворогу для підготовки масованих повітряних атак на українське місто", – ідеться в повідомленні.

У поле зору окупантів він потрапив через свої прокремлівські коментарі, які неодноразово публікував на різних Telegram-каналах. Подальшу комунікацію з агресором зловмисник підтримував через анонімний чат у месенджері.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зрадник "зливав" ворогу позиції ЗСУ на Бахмутському напрямку

Під час обшуку за місцем проживання ворожого інформатора виявили мобільні телефони з доказами незаконної діяльності. Слідчі СБУ вже повідомили йому про підозру.

Суд обрав фігуранту запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Зловмиснику загрожує до 12 років тюрми. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину.

Служба безпеки України затримала у Києві та Одесі двох колаборанток, які ховалися від правосуддя. Наразі обом фігуранткам повідомили про підозру. Одній із них суд уже обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Зараз ви читаєте новину «Студент за гроші наводив російські ракети на своє місто». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі