вівторок, 02 травня 2023 12:37

Спецтема: Війна Росії проти України

Зрадник "зливав" ворогу позиції ЗСУ на Бахмутському напрямку

Зрадник "зливав" ворогу позиції ЗСУ на Бахмутському напрямку
СБУ затримала ворожого інформатора, який "наводив" російські ракети на Слов'янськ. Фото: ssu.gov.ua

Служба безпеки України затримала у прифронтових районах Донеччини ворожого інформатора, який "наводив" російські ракети на Слов'янськ.

Зловмисником виявився безробітний житель міста, який збирав для окупантів розвіддані про дислокацію Сил оборони, повідомила 2 травня пресслужба СБУ.

"Передусім фігурант намагався виявити місця тимчасового базування та переміщення підрозділів ЗСУ та Національної гвардії, які задіяні на Бахмутському напрямку. У разі отримання розвідувальної інформації, російські загарбники планували використати її для підготовки ракетних ударів по позиціях українських військ. Втім, співробітники СБУ затримали ворожого інформатора і тим самим запобігли передачі агресору закритих відомостей", – ідеться в повідомленні.

Зловмисник перебував на зв'язку із "заступником командира комендантського полку народної міліції" так званої ДНР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Зливав" РФ інформацію про ЗСУ: працівник хімзаводу виявився зрадником

Фігурант обходив місцевість і приховано фіксував місця перебування українських захисників. Потім передавав інформацію через одну із заборонених російських соцмереж. За допомогу окупаційним угрупованням ворог обіцяв своєму поплічнику гроші та "високу посаду", у разі захоплення міста.

На підставі зібраних доказів зраднику повідомили про підозру. Наразі зловмисник перебуває під вартою. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину.

Служба безпеки України затримала у Києві та Одесі двох колаборанток, які ховалися від правосуддя. Наразі обом фігуранткам повідомили про підозру. Одній із них суд уже обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Зараз ви читаєте новину «Зрадник "зливав" ворогу позиції ЗСУ на Бахмутському напрямку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі