неділя, 05 червня 2022 09:50

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія намагається переконати світ не постачати зброю Україні - РНБО

Росія намагається переконати світ не постачати зброю Україні - РНБО
Американський науковець Дуг Бендоу заявив, що постачання зброї Україні може призвести до війни Росії зі США. Фото: dw

Цього тижня Росія через лояльних західних експертів просувала наратив про те, що начебто постачання зброї Україні небезпечне насамперед для українського населення.

Депутат Європарламенту від Іспанії Мануель Пінеда засудив США й НАТО за постачання зброї Україні, оскільки, як стверджує євродепутат, потім "хтось має роззброювати українські бандформування". Про це повідомляє Центр протидії дезінформації при Раді нацбезпеки й оборони України.

Німецький аналітик Гарлі Шланґер заявив, що приймаючи зброю від союзників, українська влада начебто дозволяє вбивати власне населення. За його словами, Україні "треба домовлятися з РФ".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російська пропагандистка Овсяннікова виконує завдання Кремля - Центр протидії дезінформації

Американський науковець Дуґ Бендов заявив, що постачання зброї Україні може призвести до війни Росії зі США.

"Всі ці "експертні коментарі" - спроба схилити Україну до переговорів, переконавши Захід, що поступки Путіну - начебто єдиний варіант завершення війни", - ідеться в повідомленні.

Російські пропагандисти кожний день вкидують в український інформаційний простір нашвидкуруч придумані брехливі новини. Всі ці фейки збирає і спростовує Центр протидії дезінформації.

Зараз ви читаєте новину «Росія намагається переконати світ не постачати зброю Україні - РНБО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі