понеділок, 08 квітня 2013 21:41

Росія не просила Німеччину покарати активісток Femen - прес-секретар Путіна

Росія не просила Німеччину покарати активісток Femen - прес-секретар Путіна
Фото: femen.org

Російська сторона не просила влади Німеччини покарати активісток руху Femen за їхню акцію в Ганновері, повідомив "Інтерфаксу" прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков.

"Ніхто з російського боку не просив влади Німеччини якимось чином покарати активісток з руху Femen", - сказав Пєсков.

"Але хуліганство повинно бути покараним. Однак це не наші хулігани, і не нам їх карати", - підкреслив він.

Раніше в понеділок активістки феміністського руху Femen влаштували акцію на промисловому ярмарку в Ганновері в той час, коли її оглядали канцлер ФРН Ангела Меркель і президент РФ Володимир Путін.

У той момент, коли В.Путін і А.Меркель стояли біля стенду компанії Volkswagen, кілька дівчат, які знаходилися серед численних журналістів, прорвалися за огорожу, роздяглися до пояса і почали вигукувати нецензурні гасла на англійській мові. Дівчата були затримані охороною.

В.Путін пізніше заявив на прес-конференції в Ганновері, що акція йому сподобалася. "Що стосується акції, вона мені сподобалася. В принципі, ми знали. Що така акція готується. Скажіть спасибі українським дівчатам, вони вам допомагають розкрутити ярмарок", - заявив він.

Тим часом у деяких ЗМІ з'явилася інформація про те, що російські власті звернулися до влади Німеччини з проханням покарати учасниць акції.

Зараз ви читаєте новину «Росія не просила Німеччину покарати активісток Femen - прес-секретар Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі