середа, 21 травня 2014 14:55

Росія депортує кримських татар з півострова — Соскін

Росія депортує кримських татар з півострова — Соскін
Фото: www.theinsider.ua

 Кримські татари будуть витіснені з півострова, фактично депортовані російською владою.

Таку думку в коментарі Gazeta.ua висловив політолог Олег Соскін.

"Москві не потрібен в Криму анклав кримськотатарського народу. Тому вони змусять його виїхати з півострова. Частина кримських татар, які служитимуть російській імперії, залишиться. Всі інші будуть поступово депортовані. Когось відправлять в Узбекистан, когось в Казахстан, когось в Татарію. Максимум їх залишиться в Криму близько 40 тисяч. Це будуть сім'ї похилого віку без дітей. Вже до кінця цього року населення кримських татар на півострові зменшиться на 20%", - прогнозує експерт.

Він переконаний, що Росія вдасться до фінансово-економічного тиску проти кримських татар.

"Москва розчавить їх фінансово-економічно. Вони знищать їх бізнес, обмежать потік туристів, перекриють торгові потоки. Люди самі почнуть від'їжджати з Криму", - сказав Соскін. .

На запитання, чи зміняться лідери у кримськотатарського народу Соскін зауважив, що вони вже змінилися: "Путін уже зустрічався із зовсім іншими кримськотатарськими лідерами у Москві. І з ними проводив серйозну нараду. Фактично нові лідери готові".

Зараз ви читаєте новину «Росія депортує кримських татар з півострова — Соскін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі