неділя, 10 вересня 2023 09:38

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія атакує Україну "свіжими" ракетами. Їх виготовлення треба знищити – ГУР

Росія атакує Україну "свіжими" ракетами. Їх виготовлення треба знищити – ГУР
Для припинення атак необхідно нейтралізувати ворожий випуск озброєння, сказав представник ГУР. Фото: gur.gov.ua

Минулого місяця росіяни завдавали ударів по Україні ракетним озброєнням, випущеним у третьому кварталі цього року.

Те, що випускається на підприємствах, ворог одразу відправляє до війська. Про це сказав заступник начальника Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький на зустрічі "Ялтинської європейської стратегії" (YES), повідомив "Інтерфакс-Україна".

"Минулого року вони повністю перевели економіку на військовий лад. Оборонно-промисловий комплекс сьогодні намагається наростити свої зусилля з випуску, як вони називають, високотехнологічних видів озброєння. Те, що випускається на їхніх підприємствах, одразу йде до війська, і одразу застосовується по нашій державі", ‒ сказав Скібіцький.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українська розвідка порахувала, скільки ракет Росія виробляє за місяць

Для припинення атак необхідно нейтралізувати ворожий випуск озброєння.

"Ми працюємо разом із міжнародною спільнотою, тому що є багато аспектів. Це і міжнародні санкції щодо поставок відповідних вживаних комплектуючих елементів і перекриття всіх каналів поставок через інші країни. А також нанесення ударів, знищення підприємств, які виробляють смертоносне озброєння", – сказав представник ГУР.

Уночі 10 вересня росіяни випустили у напрямку Київської області 33 безпілотників типу Shahed-136/131. Протиповітряна оборона знищила 26 ворожих дронів, повідомили Повітряні сили Збройних сил України.

Баражуючі боєприпаси росіяни випустили по столиці кількома групами. Уламки пошкодили квартиру в багатоповерхівці, автомобілі, тролейбусні лінії електропередач, дорожнє покриття, сказав начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко.

Зараз ви читаєте новину «Росія атакує Україну "свіжими" ракетами. Їх виготовлення треба знищити – ГУР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua