пʼятниця, 27 червня 2014 09:52

Російські слідчі хочуть заочно арештувати Коломойського

Російські слідчі хочуть заочно арештувати Коломойського

Клопотання слідства про заочний арешт українського бізнесмена Ігоря Коломойського надійшло в Басманний суд Москви.

Як повідомили у прес-службі суду, клопотання слідчого комітету РФ про заочний арешт Коломойського вже надійшло до суду. Дата слухання - 2 липня.

Слідчий комітет Росії прийняв заходів щодо притягнення до кримінальної відповідальності ряду українських політиків і військових, заочно обвинувачених у застосуванні заборонених засобів і методів ведення війни на території республіки. "СКР в суд направлено матеріали про обрання щодо Ігоря Коломойського запобіжного заходу у вигляді взяття під варту", - сказав раніше офіційний представник СКР Володимир Маркін.

"Як тільки суд ухвалить рішення про обрання запобіжного заходу Коломойському, слідчий комітет дасть необхідні доручення відповідним правоохоронним органам про негайне встановлення місцезнаходження обвинуваченого і взяття його під варту", - підкреслив представник СКР.

Також, за його словами, найближчим часом будуть направлені до суду матеріали про арешт глави МВС України Арсена Авакова.

"Крім того, в рамках кримінальної справи про застосування заборонених засобів і методів ведення війни встановлений ще один учасник військових дій проти мирного населення на сході України. За даними СК Росії, отриманими в ході розслідування кримінальної справи, командир батальйону "Айдар" Сергій Мельничук брав безпосередню участь в мінометному обстрілі мирної території, коли загинули журналісти ВГТРК Ігор Корнелюк і Антон Волошин ", - сказав В. Маркін.

Він зазначив, що найближчим часом відомство винесе постанову про притягнення Мельничук як обвинуваченого і вирішено питання про оголошення його в розшук.

В. Маркін повідомив, що в даний час слідчі СКР працюють з особами, які прибули з України на територію Ростовської, Бєлгородської, Воронезької, Брянської, Курської та ряду інших областей, а також Криму - як свідків допитано більше 3500 осіб, 1747 осіб уже визнані потерпілими.

Раніше В. Маркін повідомив, що стосовно І. Коломойського було винесено постанову про притягнення його як обвинуваченого в організації ряду злочинів: вбивств, застосуванні заборонених засобів і методів ведення війни, перешкоджанні професійній діяльності журналістів, викраденні людей.

Зараз ви читаєте новину «Російські слідчі хочуть заочно арештувати Коломойського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі