понеділок, 17 квітня 2023 03:16

Росію хочуть ізолювати від ринку ядерною енергії

Росію хочуть ізолювати від ринку ядерною енергії
Росію хочуть відсторонити від управління ядерною енергетикою. Фото: Mind

Великобританія, США, Канада, Японія та Франція оголосили про створення альянсу з метою вивести РФ з міжнародного ринку ядерної енергії.

Згідно з угодою, вони використовуватимуть власні ядерні енергетичні ресурси, щоб "підірвати контроль Росії над ланцюгами поставок", йдеться у спільній заяві.

Ця угода буде використана як основа для того, щоб відрізати для Володимира Путіна ще один спосіб фінансування варварського нападу на Україну та фактично ізолювати Росію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна розірвала співпрацю з Росією у сфері атомної енергетики

Також країни підтримуватимуть стабільне постачання палива для поточних потреб та гарантуватимуть безпечну та надійну розробку та розгортання палива для передових реакторів в майбутньому.

"Об'єднання з іншими країнами – це наступний життєво важливий крок, для того, щоб показати Путіну, що Росія більше не бажана, і зміцнення нашої глобальної енергетичної безпеки шляхом використання надійних міжнародних поставок ядерного палива з безпечних, захищених джерел", – прокоментував британський міністр енергетичної безпеки Грант Шаппс.

Росія має технологію атомної енергетики повного циклу: від видобутку уранових руд до вироблення електроенергії; володіє значними розвіданими запасами руд, а також запасами в збройовому вигляді.

Нині на Росії на 10 діючих АЕС експлуатується 35 енергоблоків загальною потужністю 29,036 МВт.

Зараз ви читаєте новину «Росію хочуть ізолювати від ринку ядерною енергії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі