пʼятниця, 12 липня 2024 22:57

Росіяни планували в Європі диверсії і вбивства причетних до підтримки України - AP

Росіяни планували в Європі диверсії і вбивства причетних до підтримки України - AP
Спецслужба РФ планували диверсії в Європі. Фото: Тверезий погляд

Західні спецслужби розкрили плани вбивств, підпалів та інших диверсій в Європі проти компаній і людей, пов'язаних із підтримкою українських військових.

Плани Росії передбачали вербування злочинців в інших країнах для здійснення атак. Один із таких планів був спрямований проти гендиректора збройового концерну Rheinmetall Арміна Паппергера, пише агентство Associated Press з посиланням на неназваного західного посадовця

Європейські лідери на саміті НАТО у Вашингтоні цього тижня говорили про боротьбу з ескалацією гібридних атак, в яких вони звинувачують Росію та її союзників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Диверсанти ФСБ наробили шкоди на об'єктах Укрзалізниці

До них віднесли нещодавні пожежі на промислових і комерційних об'єктах у Литві, Польщі, Великій Британії, Німеччині та інших країнах, а також інспірований Мінськом і Москвою міграційний тиск.

"В Альянсі ідентифікують масштабну скоординовану гібридну кампанію, яку Росія розпочала одночасно проти низки членів Альянсу", - підтвердив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

У Чернівцях затримали агента ФСБ, який готував координати для вогневого ураження транспортних шляхів.

Служба безпеки України запобігла серії ракетних ударів РФ по критичній інфраструктурі Чернівецької області.

Цілями ворога були маршрути, якими Сили оборони переправляють озброєння на фронт.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни планували в Європі диверсії і вбивства причетних до підтримки України - AP». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі