вівторок, 08 березня 2022 11:57

Спецтема: Війна Росії проти України

"Росіяни - нацисти, що блокують міста і скидають авіабомби" - Зеленський про звірства окупантів

"Росіяни - нацисти, що блокують міста і скидають авіабомби" - Зеленський про звірства окупантів
Домовленості про створення гуманітарних коридорів для порятунку людей у Маріуполі не спрацювали. Фото: president.gov.ua

У ході війни Росії проти України в Маріуполі вперше з часів нацистів від зневоднення померла дитина.

Російські окупанти заблокували місто і виснажують його, заявив президент Володимир Зеленський під час відеозвернення до нації 8 березня.

"Маріуполь - мирне і трудове місто без будь-якої внутрішньої злоби. Його оточили, заблокували й спеціально виснажують. Окупанти свідомо відключають звʼязок і блокують підвезення їжі, відключають електрику. У місті від зневоднення в 2022 році померла дитина", - сказав він.

Окупанти знову бомбили Суми авіабомбами. Мирне місто, яке ніколи в своїй історії не загрожувало Росії. Якщо зараз світ буде осторонь від України, він втратить себе назавжди.

"Є безумовні цінності. Для всіх однакові. Передусім це життя. Право на життя для кожного. Саме те, за що ми боремось в Україні. Саме те, чого нас хочуть позбавити ці слабкі окупанти. Саме те, що повинен захистити світ", - наголосив Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін сидить в інформаційній бульбашці без кисню - Зеленський

Росія за минулі 30 років не втратила стільки авіаційної техніки, скільки за ці 13 днів війни в Україні.

"Провина за кожну смерть кожної людини в Україні від авіаударів та у заблокованих містах – безумовно, на російській державі. Водночас відповідальність за смерті – і на тих, хто вже 13 днів не може ухвалити десь там на Заході, десь там у кабінетах, очевидно необхідне рішення. На тих, хто досі не убезпечив українське небо від російських вбивць. 13 днів ми чуємо обіцянки. 13 днів нам кажуть, що ось-ось буде допомога у небі", - підсумував президент.

Домовленості про створення гуманітарних коридорів для порятунку людей у Маріуполі не спрацювали.

"Я говорив із президентом Литви Гітанасом Науседою. Народ Литви стоїть пліч-о-пліч з українцями у цій боротьбі. Ми відчуваємо допомогу. І цінуємо. Говорив з президентом Європейської ради, нашим другом Шарлем Мішелем. Говорив і з прем'єр-міністром Індії паном Моді. Але є речі, які вирішуються не у переговорах. Які не залежать безпосередньо від нас. А тільки – від людяності, яка має перемогти у провідних столицях. Має перемогти страх. Має перемогти будь-які вигоди", - наголосив Зеленський.

24 лютого о 4:00 Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

1 березня Білорусь вступила у війну проти України. Її техніка незаконно перетнула український державний кордон.

Зараз ви читаєте новину «"Росіяни - нацисти, що блокують міста і скидають авіабомби" - Зеленський про звірства окупантів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі