понеділок, 02 вересня 2024 05:24

Росіяни на окупованих територіях розбудовують мережу концтаборів - ЦНС

Росіяни на окупованих територіях розбудовують мережу концтаборів - ЦНС
Росіяни будують концтабори на окупованих територіях. Фото: Укрінформ

Росіяни на тимчасово окупованих українських територіях готуються розбудовувати мережу концентраційних таборів.

З січня 2025 року буде посилено тиск на громадян, які не отримали паспорт РФ або не оформили посвідку на проживання чи статус біженця, повідомляє Центр національного спротиву.

Дані центри були створені з початком повномасштабного вторгнення на ТОТ Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей. Спершу росіяни поміщали туди людей, які не пройшли "фільтраційні заходи".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти в Криму посилили перевірки населення на тлі атак ЗСУ

"Опісля проведення ряду псевдовиборчих процесів їх перейменували та стали використовувати для "перевиховання" осіб, що не бажають отримувати російський паспорт. Кремль визначив крайній термін отримання російських документів 31 грудня 2024 року", – йдеться у заяві.

Шляхом "адміністративного затримання" окупаційною поліцією та рішенням місцевих судів осіб без російського паспорта поміщатимуть у зазначені центри. Також повідомляти про таких громадян окупаційні органи зобов'язали роботодавців.

На тимчасово окупованих територіях України окупанти шукають дітей, яких батьки не віддали на навчання у російські школи.

Представники окупаційних адміністрацій разом із військовими об'їздили села у тимчасово окупованих районах півдня України, пише Центр національного спротиву.

Вони проводили "профілактичні бесіди" з батьками, які не віддають дітей до російських шкіл. Окупанти погрожували позбавленням батьківських прав. Також перевіряли телефони на наявність додатків для навчання в українських школах. Окремо розмову з батьками дітей проводили співробітники ФСБ.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни на окупованих територіях розбудовують мережу концтаборів - ЦНС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі