понеділок, 24 липня 2023 02:33

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни й надалі будуть застосовувати ядерний шантаж – ГУР

Росіяни й надалі будуть застосовувати ядерний шантаж – ГУР
Росія і даалі буде займатися ядерним шантажем. Фото: Твоє місто

Росіяни будуть продовжувати застосовувати ядерний шантаж.

Це – один із елементів тиску на Україну, в ефірі телемарафону "Єдині новини" заявив заступник начальника Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький, пише Gazeta.ua.

Росія проводить заходи щодо підвищення інфраструктури, інспектування тих об'єктів, які є на території Білорусі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повідомили про нову загрозу на ЗАЕС

"Ми розуміємо, як воєнна розвідка, які заходи вони проводили весь час на окупованих територіях Криму, і навіть до того, як була окупація. Бо РФ постійно, і її Чорноморський флот, вони практично відпрацьовували під час тренування питання доставки ядерних боєприпасів із території РФ на Кримський півострів", – зазначив Скібіцький.

Росіяни намагаються модернізувати свій ядерний запас, продовжити наявний ресурс.

"Ми чітко розуміємо, що, зокрема, той же Китай дуже конкретно сказав РФ стосовно незастосування ядерної зброї. Бо всі розуміють: нерозповсюдження ядерної зброї – це один із ключових елементів загальної глобальної системи безпеки", – зазначив Скібіцький.

В середині липня "радник голови Росенергоатому" Ренат Карчаа фактично анонсував можливий теракт на Запорізькій АЕС. Він заявив, що Україна нібито "збирається атакувати ЗАЕС високоточною зброєю і безпілотниками-камікадзе".

Перед тим Генеральний штаб Збройних сил України повідомив про можливі провокації росіян на території Запорізької атомної електростанції.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни й надалі будуть застосовувати ядерний шантаж – ГУР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі