пʼятниця, 07 липня 2023 07:54

Спецтема: Війна Росії проти України

Повідомили про нову загрозу на ЗАЕС

Повідомили про нову загрозу на ЗАЕС
Окупанти призначають на посади спеціалістів, які не мають необхідних знань і навичок. Фото: Енергоатом

На Запорізькій атомній електростанції в тимчасово захопленому Енергодарі на Запоріжжі виникла нова загроза. Російські окупанти довіряють керування об'єктом недосвідченим спеціалістам з РФ.

Ворог призначає на посади "спеціалістів" без необхідних знань і навичок, повідомили 7 липня у пресслужбі Енергоатома.

"Керівником зміни одного з енергоблоків призначили працівника Балаковської АЕС. Він має досвід роботи лише сім місяців. Натомість ця посада потребує наявності значно більшого досвіду, адже передбачає оперативне управління реактором. Кваліфікований український персонал ЗАЕС, який роками забезпечував роботу станції, продовжує піддаватися тиску, залякуванням і шантажу з боку російських ядерних терористів", – йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські терористи хочуть перевести ЗАЕС у "гарячий зупин". Є загроза аварії – Енергоатом

Водночас зрадники призначають на керівні оперативні посади, для яких необхідна відповідна ліцензія, молодих росіян, наголошують в Енергоатомі. Своїми діями росіяни вкотре наражають світ на небезпеку.

"Необхідно якнайшвидше повернути контроль над станцією законному оператору. Через некомпетентність і недосвідченість завезеного російського персоналу загроза безпечній експлуатації Запорізької АЕС лише зростає", – додають у Енергоатомі.

4 липня Генеральний штаб Збройних сил України повідомив про можливу підготовку російськими терористами провокації на території ЗАЕС. На зовнішній крівлі третього та четвертого енергоблоків станції були розміщені сторонні предмети, схожі на вибухові пристрої, сказали.

Російські окупаційні війська захопили Енергодар в березні минулого року. Там знаходиться ЗАЕС. Станція – найбільша за розмірами у Європі й третя у світі.

Зараз ви читаєте новину «Повідомили про нову загрозу на ЗАЕС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі