субота, 06 травня 2023 05:24

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни більше не хочуть Бахмут, будуть готуватися до українського контрнаступу – ISW

Росіяни більше не хочуть Бахмут, будуть готуватися до українського контрнаступу – ISW
Росіяни більше не хочуть захоплювати Бахмут. Фото: Укрінформ

Росіяни міняють пріоритети у своїх діях. Наступ на Бахмут змінюють на підготовку до контрнаступу Збройних сил.

Тривале утримання ПВК "Вагнера" в Бахмуті не узгоджується із загальним уповільненням темпів російських наступальних операцій в інших частинах України. Регулярні російські війська, схоже, значною мірою зміщують акцент на підготовку до довгоочікуваного контрнаступу з боку України, пише Інститут вивчення війни (ISW).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Запорізьку область масово покидають "гастролери" з РФ та зрадники – мер Мелітополя

За винятком дуже обмежених і локальних атак в районі Кремінної та поблизу Донецька, російські війська в основному припинили наступальні операції на всій території бойових дій, що, ймовірно, означає перехід до оборони.

Російська окупаційна влада оголосила про примусове переміщення 70 000 цивільних осіб в окупованій Запорізькій області в глибокий тил під виглядом евакуації. Розташування цих населених пунктів так далеко від нинішньої лінії фронту свідчить про те, що російські війська планують провести контрольований бойовий відхід зі своїх нинішніх позицій на підготовлену лінію оборони, а не будуть намагатися утримати нинішню лінію зіткнення, пишуть фахівці Інституту.

Гауляйтер окупованої території Запорізької області Євген Балицький оголосив про евакуацію населення з ряду населених пунктів біля лінії фронту.

Рішення прийнято "для забезпечення безпеки людей", у зв'язку з нібито почастішанням обстрілів з боку Збройних сил України.

У першу чергу будуть евакуювати дітей з батьками, літніх людей, інвалідів, пацієнтів лікувальних установ. Евакуацію оголошено в тому числі з міста-супутника ЗАЕС – Енергодара.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни більше не хочуть Бахмут, будуть готуватися до українського контрнаступу – ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі