пʼятниця, 05 травня 2023 10:27

Спецтема: Війна Росії проти України

Запорізьку область масово покидають "гастролери" з РФ та зрадники – мер Мелітополя

Запорізьку область масово покидають "гастролери" з РФ та зрадники – мер Мелітополя
Більша частина Запорізької області захоплена армією РФ. Фото: golos.com.ua

Російські чиновники, які незаконно приїхали на захоплену територію Запорізької області, починають виїжджати звідти.

Місцеві зрадники та колаборанти також готуються до втечі. Про це розповів міський голова Мелітополя Іван Федоров в телемарафоні "Єдині новини" 5 травня, передає Gazeta.ua.

"Рашистські чиновники, які приїхали на ТОТ заробити грошей на крові, шукають можливість терміново закінчити роботу. Представники окупаційного уряду та їхні місцеві посіпаки схоже вже й самі не вірять в нікчемний лозунг "Росія тут навсєгда". Місцеві керівники-зрадники також в паніці: розпродають майно та шукають можливості виїхати на Росію", – написав Федоров в Telegram.

За його даними, покинув Запорізьку область так званий міністр охорони здоров'я, на ім'я Борис. Виїхав у Росію, звідки і приїхав.

"Він поїхав начебто у відпустку, але більш ніж три тижні його немає. І говорять, що точно не збирається повертатися. Звільнилася і його заступниця, яка також була з Росії", – додав Федоров.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни готують евакуацію з Енергодару: мер назвав дату

Також збирається втікати колаборант і за сумісництвом "керівник" водоканалу у Мелітополі. За даними Федорова, зрадник з'явився на декілька днів у місті після довгої "відпустки".

"Але вже є інформація, що підготував собі і своїй сім'ї місце для втечі у Москві. Вже роздає речі зі свого будинку родичам у Мелітополі, тому що не збирається залишатися", – сказав він.

Федоров розповів, що є випадки, коли сім'ї колаборантів намагаються відправляти своїх дітей до Європи.

"Але тут для колаборантів буде не зовсім добра звістка. Сьогодні разом з правоохоронними структурами працюємо для того, щоб і родичі колаборантів не відчували себе комфортно в демократичних країнах", – повідомив Федоров.

Пересічні колаборанти активно записуються в списки на евакуацію у РФ, які складають на деяких бюджетних підприємствах, підсумував Федоров.

Західні аналітики прогнозують, що новий контрнаступ Збройних сил України може бути на південному напрямку – у бік Мелітополя на Запоріжжі. Місто знаходиться на перетині двох важливих автострад та критичної залізничної гілки. Це робить його вкрай важливим для постачання російських сил на півдні.

Щоб дістатися до адмінкордонів Криму, українській армії потрібно подолати 84 км до захопленого Мелітополя, заявляв головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

Зараз ви читаєте новину «Запорізьку область масово покидають "гастролери" з РФ та зрадники – мер Мелітополя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі