четвер, 24 березня 2022 10:34

Спецтема: Війна Росії проти України

"Росія захлинеться кров'ю своїх солдат" - Резніков відверто звернувся до українців

"Росія захлинеться кров'ю своїх солдат" - Резніков відверто звернувся до українців
Військові злочинці з держави-терориста вбили понад 120 українських дітей. Фото: facebook.com/reznikovoleksii

Українська армія і український народ витримали удар, який Росія завдала 24 лютого.

Цей період війни, яка розпочалася нападом РФ на Крим понад вісім років тому, увійде в історію як "місяць незламності", заявив у четвер міністр оборони Олексій Резніков.

"Ми не дозволимо забрати у нас державу, про яку мріяли, за яку боролися, вмирали, йшли до Сибіру чи на Соловки покоління українців. За місяць ми маємо багато символів незламності. Героїчний Маріуполь, нездоланний Харків, відважний Чернігів та багато інших міст та сіл показали, що російські окупанти не будуть панувати на нашій землі", - написав він у Facebook.

Військові злочинці з держави-терориста, які вдерлися силою, вбили понад 120 українських дітей. Тисячі українців втратили батьків і дім.

"Це не армія – це зграя терористів, злочинців і боягузів. Звірства російських вбивць та мародерів поступово визнають навіть ті, хто роками заплющував очі на сутність кремлівського режиму. Вони ґвалтують, грабують, нищать усе, що не можуть вкрасти. Ми помстимося за горе усіх українських міст та сіл, які тимчасово зайняв ворог. За Тростянець, за Мелітополь, за Щастя і Станицю Луганську", - додав Резніков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Міноборони розкрили головні цілі РФ у війні проти України

Воїни ЗСУ вже уразили понад 100 російських літаків і понад 125 гелікоптерів. Сумарні втрати ворога – вбитими, пораненими, полоненими та зниклими безвісті – вже складають понад 40 тис. осіб. Збільшується й кількість дезертирів.

"Російська військова машина не зупиниться, поки не захлинеться кров'ю своїх солдат. Російське суспільство вже відчуває окремі наслідки, але залякане і пасивне. Воно виглядає приреченим, адже не готове рятувати своїх дітей від безглуздої смерті та хоча б забирати тіла загиблих. Складно підібрати слова, щоб оцінити глибину цієї моральної деградації", - сказав міністр.

Українська армія посилюється за рахунок резерву. Стримує ворога і переходить до активної оборони. Поступово збільшується міжнародна підтримка.

"Зараз головне – щоб працювала економіка, яка поступово переводиться на військові рейки. Щоб встояли системи життєзабезпечення, працювала логістика. Тут є складнощі, які ми не збираємося ховати і сприймаємо як завдання для вирішення", - підсумував міністр оборони.

Українці успішно протистоять агресору на усіх ділянках фронту. Ворог щодня несе великі втрати у живій силі та техніці. Саме через провал наземної операції, росіяни і вдалися до терору цивільного населення – обстрілюють та закидають бомбами міста, влаштовують тиск на громадян за проукраїнську позицію, викрадають міських голів за відмову співрацювати.

Підпишіться на наш канал в Telegram. Інформуємо про ситуацію в країні.

Зараз ви читаєте новину «"Росія захлинеться кров'ю своїх солдат" - Резніков відверто звернувся до українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі