четвер, 24 березня 2022 06:50

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія придушуватиме протести у Херсоні "великим терором" - ЗМІ

Росія придушуватиме протести у Херсоні "великим терором" - ЗМІ
Росія жорстоко планує придушити мирні протести у Херсоні. Фото: facebook.com/denisovaombudsman

Окупаційні війська Росії планують влаштувати "великий терор" в тимчасово захопленому Херсоні, щоб знизити градус протестів серед місцевого населення.

Про це пише Times з посиланням на лист співробітника ФСБ, що має у розпорядженні.

У ньому йдеться про те, що Кремль більше не бажає "грати по-доброму" з протестувальниками. Мешканців міста нібито планують забирати з домівок посеред ночі.

"Навіть якщо нам доведеться забрати пів міста – ми до цього готові", - сказано в листі.

У ФСБ заявили, що протестувальників рятує тільки те, що російські спецслужби не знають, хто лідери протестних акцій. Останніх у разі виявлення вже б ліквідували.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти спробують силою придушити протести в Україні - британська розвідка

Є також побоювання, що перехід до насильства може закінчитися справжнім бунтом, придушити який можна буде тільки масштабними боями.

За словами джерела видання у ФСБ, останні кілька днів "з самого верху" наказали знайти рішення.

"Великий терор" під керівництвом спецслужб РФ включатиме "надзвичайно суворі методи розгонів", серед них - "важкі поранення" окремих мітингувальників. Другий етап полягатиме у "терорі від дверей до дверей" з викраденням і вивезенням мешканців до Росії, розповів співрозмовник.

Окупанти з 2 березня тимчасово контролюють Херсон та частину області. Відтоді у населених пунктах Херсонщини не припиняються мирні акції протесту місцевого населення. Одна з таких відбулася 21 березня у Херсоні. Беззбройних людей окупанти обстріляли. За словами очевидців, відомо, що в центрі вибухали гранати і точилася стрілянина по мітингувальниках.

Зараз ви читаєте новину «Росія придушуватиме протести у Херсоні "великим терором" - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі