пʼятниця, 17 лютого 2023 15:15

Спецтема: Війна Росії проти України

"Росія впаде цього року" ‒ Зеленський виступив на Мюнхенській конференції

"Росія впаде цього року" ‒ Зеленський виступив на Мюнхенській конференції
У п'ятницю президент Володимир Зеленський виступив Мюнхенській безпековій конференції.

Президент України Володимир Зеленський виступив на Мюнхенській безпековій конференції.

Зеленський звернувся до присутніх у п'ятницю, повідомляє Gazeta.ua.

"Росія і Голіаф впадуть цього року. І нам вдасться це завершити, так, як вдалося Давиду. Ми переконаємо всіх, що немає альтернативи нашій перемозі", ‒ сказав Зеленський.

Президент нагадав, як 2022 року Україна шукала підтримки, зокрема на Мюнхенській конференції. Однак слова підтримки прозвучали лише після ударів по Україні з боку РФ.

"Минулого року, коли я був на конференції в Мюнхені, я справді шукав такої спільної рішучості. Адже Україна заявляла світові, що ми будемо боротися за себе, за свою свободу в разі повномасштабного вторгнення. Ми тоді шукали підтримки. І справді, я почув слова підтримки, але вже після того, як відбулися перші удари з боку Росії, після того, як російські танки перетнули український кордон", ‒ заявив Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НАТО може надати Україні сучасні бойові літаки ‒ генсек

Немає альтернативи членству України в ЄС та НАТО, сказав президент.

"Немає альтернативи українській перемозі. Немає альтернативи Україні в ЄС. Немає альтернативи Україні у НАТО. Немає альтернативи нашій єдності. Тому немає і не буде альтернативи тому, щоб позбутися російської агресії остаточно, звільнити землю, звільнити людей", ‒ заявив глава держави.

Треба звільнити від російської агресії кожну європейську інституцію і кожну сферу світової економіки, також сказав Зеленський.

"Бо лише тоді буде шанс на свободу", ‒ заявив.

Також президент сказав про російську загрозу Молдові.

Російська Федерація вже планує як почати переворот у Молдові і вдертися на її територію, сказав Зеленський.

"Поки ми ведемо переговори, як посилити свою оборону сучасними танками, Кремль думає, як задушити Молдову. Коли ми переконуємо, що Україні потрібна авіація ‒ Росія вже переконала іранський режим. І результат цьому ‒ не лише іранські дрони у нашому небі, а й щось, чим Кремль за це заплатив", ‒ заявив президент.

Сьогодні у Німеччині розпочалася триденна Мюнхенська безпекова конференція. Учасники обговорюють тему російсько-української війни.

Участь у конференції беруть голова Європейської Ради Шарль Мішель, канцлер Німеччини Олаф Шольц,прем'єр-міністри Швеції і Польщі Ульф Крістерсон і Матеуш Моравецький.

Зараз ви читаєте новину «"Росія впаде цього року" ‒ Зеленський виступив на Мюнхенській конференції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі