понеділок, 13 лютого 2023 15:10

Спецтема: Війна Росії проти України

НАТО може надати Україні сучасні бойові літаки ‒ генсек

НАТО може надати Україні сучасні бойові літаки ‒ генсек
Військову допомогу Україні треба надавати якнайшвидше, сказав генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ. Фото: @jensstoltenberg

Північноатлантичний альянс може надати Україні сучасні бойові літаки для самозахисту.

Про це сказав генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ на пресконференції у Брюсселі, повідомляє Gazeta.ua.

"Союзники НАТО не втручатимуться у війну, яку Росія розв'язала проти України. Але Альянс може надати Україні сучасні бойові літаки для самозахисту", ‒ сказав генсек.

Столтенберґ підтвердив, що 14 лютого на зустрічі міністрів оборони країн-союзниць України у форматі "Рамштайн" розглянуть тему постачання літаків Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Танки Leopard і ЗСУ: Німеччина зробила заяву

"Йдуть постійні обговорення і розмови всередині Альянсу щодо того, які типи військових систем ми повинні передати. Тривають дискусії щодо питання про літаки. І я очікую, що завтра це також розглядатиметься на зустрічі тут, у Брюсселі", ‒ заявив Столтенберґ.

Зі слів генсека НАТО, допомогу ЗСУ треба надавати якнайшвидше.

"Швидкість. Терміновість. Кожен день на рахунку", ‒ сказав.

У січні президент України Володимир Зеленський закликав учасників засідання у форматі "Рамштайн" обговорити відправку далекобійних ракет і винищувачів F-16.

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що його країна може передати Україні свої винищувачі F-16 за координації з НАТО.

Президент Франції Емманюель Макрон не виключає, що після танків Україна може отримати від західних партнерів і військові літаки.

Зараз ви читаєте новину «НАТО може надати Україні сучасні бойові літаки ‒ генсек». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі