пʼятниця, 07 вересня 2012 12:59

Росія відкличе позов по боргу ЄЕСУ проти України?

Росія відкличе позов по боргу ЄЕСУ проти України?
Олександр Гудима впевнений, що в Росії немає економіки без політики. Фото: glavred.info

Позовна претензія Росії до України щодо боргу ЄЕСУ розміром в 3,2 мільярди гривень є політичним кроком Кремля та черговим етапом з'ясування стосунків.

Про це в коментаріGazeta.ua сказав "бютівець" Олександр Гудима.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія вимагає від України 3 мільярди боргів ЄЕСУ

"Політика – річ незбагненна. Сказати, хто в Росії це питання  ініціював, дуже складно. Але впродовж багатьох років міністерство оборони Росії то подавало, то відкликало позови. Така катавасія по ЄЕСУ тривала досить довгий час. Якщо зважати на те, що український суд нарахував за так звані політичні зловживання Юлії Тимошенко знакову суму, то деякі чиновники Росії подумали: "Чому б нам не повернутися до тяжби проти ЄЕСУ?". Але ж навіть немає рішення суду по кримінальній справі, яка розглядається в Харкові", - зазначив він.

"Бютівець" припускає, що з часом позовна заява міністерства оборони Росії може бути відкликана.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Екс-заступник Генпрокурора розповів, як повертатимуть в Україну гроші Лазаренка

Гудима наголосив,  що з російської сторони цей позов не є економічним питанням. "В Росії немає нічого фінансового без політики. Якщо Віктор Янукович поїхав до Володимира Путіна і ні з чим повернувся, це означає, що останньому не підійшли пропозиції президента України. Тут може бути багато припущень. Якщо говорити про енергетичну сферу – це ті ж побажання Росії щодо газового консорціуму. Янукович через своїх олігархів не може піти назустріч Путіну. Тому Російська Федерація почала атакувати", - зауважив депутат.

Зараз ви читаєте новину «Росія відкличе позов по боргу ЄЕСУ проти України? ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі