субота, 28 квітня 2012 18:30

Росія грається на почуттях помсти Януковича - політолог

Росія грається на почуттях помсти Януковича - політолог
Олексій Гарань сподівається, що у влади спрацює інстинкт самозбереження. Фото: obozrevatel.com

Новими справами проти екс-прем'єра Юлії Тимошенко, оприлюдненими відео, заявами заступника генпрокурора Рената Кузьміна влада заганяє себе у глухий кут.

Таку думку в коментарі Gazeta.ua висловив політолог Олексій Гарань.

Експерт не виключає, що дії влади проти Тимошенко можуть бути результатом впливу Росії, яка зацікавлена в тому, аби Україна не зблизилась з Європейським союзом.

"Все це говорить про те, що влада чомусь сама себе заганяє у глухий кут. Чому? Тут якраз я цілком припускаю, що це може бути дії тої країни, яка не зацікавлена, і прямо про це сказала, аби Україна підписала угоду з Європейським союзом і хоче нас загнати у Митний союз. І ми цю країну знаємо", - наголосив він.

Гарань додав: "Я не виключаю, що ті, хто вміє робити спецоперації, а таких майстрів багато, то вони якраз свідомо підштовхують Януковича, тобто грають на його почуттях помсти, почуттях реваншу".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чоловік Тимошенко просить Обаму і Путіна ввести санкції проти режиму Януковича

Політолог переконаний, що саме цими емоціями керується президент щодо колишніх урядовців: "Абсолютно зрозуміло, що те, що зараз робиться відносно лідерів опозиції і колишніх урядовців — це, насамперед, помста, реванш, а ніяка не боротьба з корупцією, ніяке не правосуддя".

"Тому, я думаю, що його свідомо підштовхують, граючи на його почуттях", - додав Гарань.

Водночас, експерт вірить, що інстинкт самозбереження у влади візьме гору і вона знайде вихід із ситуації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко виграє справу, якщо звернеться у Європейський суд - Карпачова

"Має бути інстинкт самозбереження і він має диктувати іншу політику. Цей інстинкт самозбереження диктує Януковичу, аби він опирався Росії і не здавав трубу. Тобто, вони розуміють, якщо доберуться до газу та нафти, то тоді проковтнуть повністю. А от по інших речах, цей інстинкт самозбереження не працює", - наголосив він.

"Я все таки вважаю, що люди мають керуватися реальними, раціональними інстинктами. Я сподіваюся, що цей інстинкт самозбереження має спрацювати. Бо, зрештою це не стільки в інтересах України, скільки в інтересах самого Януковича", - підсумував він.

Нагадаємо, що сьогодні у Харкові мало відбутися чергове засідання у справі ЄЕСУ. Тимошенко до зали суду доставлена ??не була через стан здоров'я. У зв'язку з цим суддя прийняв рішення перенести засідання на 21 травня. У свою чергу, захисники Тимошенко вимагали не переносити засідання, а призупинити судові засідання до повного одужання екс-прем'єра.

Зараз ви читаєте новину «Росія грається на почуттях помсти Януковича - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

28

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі