вівторок, 18 серпня 2015 22:09

Росія ще не перетнула червону лінію, встановлену Заходом - Кулеба

Росія ще не перетнула червону лінію, встановлену Заходом - Кулеба
Фото: www.radiosvoboda.org

Росія по відношенню до України ще не перетнула червону лінію, встановлену Заходом.Про це в ефірі "5 каналу" заявив посол з особливих доручень Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба.

"На жаль, ми і наші партнери вже призвичаїлися до такої хвилеподібної поведінки терористів на сході і Російської Федерації, тобто є ескалація, потім відносне затишшя, чергова ескалація і ці хвилі, які не перетинають певного піку. Пік - це системна наступальна операція, метою якої є захоплення населених пунктів, використання нових видів зброї, як авіації. Ми бачимо цю гру, яку веде Росія, тобто вона якби грає на цьому, але не перетинає ту червону лінію, яку для неї встановили західні партнери", - зазначив Кулеба.

Нагадаємо, речник Адміністрації президента з питань АТО Олександр Мотузяник повідомив, що за минулий тиждень бойовики відкривали вогонь рекордну кількість разів.

Також Дмитро Кулеба вважає, що успіх переговорів у Мінську залежить тільки від позиції Москви, але Києву виходити з них з причини недоговороздатності однієї зі сторін не можна.

"Порядок дня залишається незмінним, рішення напрацьовані і підготовлені, завжди є можливість здійснити прорив. Але прорив залежить від політичної волі і сигналу з Москви, який треба дати "ДНР-ЛНР"- що робити, що говорити і на що погоджуватися", - сказав Кулеба.

За його інформацією, переговори в Мінську йдуть важко.

"Те, що можна було вирішити елементарно за допомогою тільки одного елемента - політичної волі з того боку, все це досі перемішується як вода в ступі", - сказав посол.

При цьому дипломат вважає за необхідне підтримувати процес переговорів в Мінську і в жодному разі не виходити з нього.

"Це як в суді: якщо є судова справа, яка тягнеться роками, виникають нові складності, експертизи, адвокати всіляко затягують процес - то це зовсім не означає, що треба кинути цей процес: ну і Бог з ним, давайте цей суд взагалі закриємо. Зовсім ні - потрібно пройти всі болісні випробування заради досягнення остаточної перемоги і досягнення необхідного результату ", - сказав Кулеба.

Зараз ви читаєте новину «Росія ще не перетнула червону лінію, встановлену Заходом - Кулеба». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі