субота, 28 червня 2014 14:23

Росія не зможе доставити гуманітарну допомогу "біженцям" - МЗС України

Росія не зможе доставити гуманітарну допомогу "біженцям" - МЗС України
Фото: like.sumy.ua

МЗС України відмовило Росії у сприянні доставки гуманітарної допомоги в "Донецьку та Луганську області, а також, можливо, інші регіони, де перебувають біженці".

У п'ятницю, 27 червня, МЗС Росії направило МЗС України ноту щодо надання гуманітарної допомоги східним регіонам України. Російська сторона просила Київ про сприяння, в тому числі в плані визначення маршруту прямування автомобільної колони по території України.

Міністерство закордонних справ України в суботу відправило ноту-відповідь МЗС РФ, в якому вказується на неможливість прийняття "гуманітарної допомоги", враховуючи невизначеність її кінцевого адресата.

"Враховуючи той факт, що Донецька і Луганська області, а також Автономна Республіка Крим є невід'ємною частиною України, згідно з вищезгаданими міжнародними документами громадяни України, які знаходяться на цій території, не можуть в принципі мати статус біженців", - підкреслили в МЗС України.

Зараз ви читаєте новину «Росія не зможе доставити гуманітарну допомогу "біженцям" - МЗС України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі