середа, 07 травня 2014 19:07

Росія не припинить підтримки сепаратистів в Україні - політолог

Росія не припинить підтримки сепаратистів в Україні - політолог
Фото: ria.ru

Президент РФ Володимир Путін не відмовляється від ідеї зриву виборів президента в Україні і тиску на нашу країну.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав професор кафедри політології Києво-Могилянської академії Олексій Гарань.

"Але, він не може діяти явно Тому що з боку Заходу пролунали дуже чіткі заяви, що в разі зриву виборів відразу буде запроваджений третій етап санкцій проти Росії. Звичайно, це змушує Путіна маневрувати", - зазначив науковець.

На думку політолога, Росія не припинить підтримку сепаратистів в Україні. "Але вона не буде проводитися в явній формі. І з формальної точки зору росіяни будуть казати: "Мы тут не причем", - зауважив Гарань.

"Всі заяви Путіна свідчать, що Росія змушена дослуховуватись до загрози санкцій та їх поширення. І це її зупиняє", - зазначив експерт.

Щодо ідеї "круглого столу" між українською владою і сепаратистами, яку підтримав Путін, то Гарань виключає варіанту перебування за одним столом чиновників МЗС та представників "самопроголошених утворень".

"Якщо ж йдеться про продовження чотиристороннього формату за участю США, ЄС, України і Росії - то це прийнятно", - зауважив політолог.

Гарань заявив, що російський президент "просто так не здасться". "Йому потрібне продовження дестабілізації на Сході", - резюмував експерт.

Зараз ви читаєте новину «Росія не припинить підтримки сепаратистів в Україні - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі