понеділок, 07 липня 2014 19:13

Росія намагається позбавити Сенцова громадянства України

Росія намагається позбавити Сенцова громадянства України
Фото: vlasti.net

Олег Синцов, затриманий 11 травня в Криму співробітниками ФСБ, повідомив, що Росія намагається позбавити його українського громадянства.

Про це кримський кінорежисер Олег Синцов сказав у понеділок на відкритому засіданні Лефортівського районного суду Москви, передає "Укрінформ".

"Я хочу заявити протест проти спроб позбавлення мене громадянства України, оскільки я був і залишаюся громадянином України. Я не кріпак, мене не можна кидати разом із землею в громадянство. Жодних заяв я не писав з приводу отримання російського громадянства і відмови від українського", - сказав режисер.

Водночас Сенцов підкреслив, що не визнає анексію Росією Криму і вважає нинішній уряд на півострові нелегітимним.

Сенцов також категорично заперечує свою причетність до "Правого сектору" і до організації терактів на території Криму, які йому інкримінує російська влада.
"Я ніколи не був учасником "Правого сектору", не організовував жодних терористських груп, не організовував жодних терористичних актів на території Криму", - сказав він.

Зараз ви читаєте новину «Росія намагається позбавити Сенцова громадянства України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі