неділя, 06 липня 2014 08:44

Росія намагається маніпулювати Києвом за допомогою Донбасу — експерт

Росія намагається маніпулювати Києвом за допомогою Донбасу — експерт
Ігор Попов. Фото: glavcom.ua

Росія спеціально створила на Донбасі керований конфлікт з метою маніпулювання центральною владою України.

Таку думку в ефірі телеканалу БТБ висловив політолог Ігор Попов.

Експерт пояснив, що керований конфлікт в потрібний момент можна розпалити або пригасити, таким чином "розгойдуючи ситуацію з центральною владою".

"Це необхідно Росії, щоб потім владу України пішла на набагато більш глибокі компроміси в газовому питанні, в питанні позаблокового статусу, у підписанні міжнародних торговельних договорів", - зазначив Попов.

Якщо ж українська влада буде незговірлива, то, за словами політолога, Росія намагатиметься розпалити конфлікт на Донбасі до такої міри, щоб нинішня влада втратила свою силу, а що прийшла на її місце нова була більш договороздатного.

Разом з тим, Попов підкреслив, що Росія переконалася, що такого бліцкригу, як у Криму, на Донбасі не виходить.

"Росія побачила, що розгойдати південь України не вдається. Там люди не бажають повставати і не розуміють, чому вони повинні перетворювати своє життя на такий же кошмар, в якій перетворилася життя на Донбасі. І тому Росія переходить до отримання керованого конфлікту на Донбасі", - резюмував політолог.

Зараз ви читаєте новину «Росія намагається маніпулювати Києвом за допомогою Донбасу — експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі