пʼятниця, 01 липня 2022 22:45

Спецтема: Війна Росії проти України

Російські збройові фірми і оборонні компанії уникають західних санкцій – Reuters

Російські збройові фірми і оборонні компанії уникають західних санкцій – Reuters
Підрахували кількість підприємців, які не потрапили під санкції. Фото: УНІАН

Санкцій Заходу проти Росії змогли уникнути більше 30 керівників збройових фірм і щонайменше 14 оборонних компаній.

Перелік російських оборонних підприємств вже передали компетентним органам США, ЄС і Великобританії, і проти частини з них були введені обмеження. Керівники цих підприємств переважно уникли санкцій, повідомив Reuters.

Санкції не накладені на колишнього міністра транспорту Росії Алана Лушнікова, який є найбільшим акціонером концерну "Калашников".

Компанія потрапила під санкції США в 2014 році, коли Росія анексувала Крим, а ЄС і Великобританія ввели проти неї санкції в 2022 році. На частку компанії припадає 95% російського виробництва кулеметів, снайперських гвинтівок, пістолетів та іншої ручної вогнепальної зброї, а також 98% ручних армійських кулеметів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Близький до Путіна генерал заявив про "бомбардування" Лондона

Така ж ситуація з концерном "Алмаз-Антей", вона спеціалізується на ракетах і зенітних комплексах. Компанія потрапила під санкції США, ЄС і Великобританії, але генеральний директор Ян Новіков не був покараний.

Серед інших компаній, які уникли санкцій, "Завод імені Дегтярьова", що виробляє кулемети, протитанкові і зенітні знаряддя, які продаються російським військовим.

Також корпорація "ВСМПО-Авісма", яка є найбільшим постачальником титану і на 25% належить корпорації "Ростех", найбільшої у військово-промисловому комплексі Росії.

Сполучені Штати Америки запровадять додаткові санкції проти Росії за її повномасштабне вторгнення в Україну. Обмеження стосуватимуться приватних військових компаній, військових підрозділів, а також "міністрів" і "мерів" окупованих міст, повідомила пресслужба Білого дому 27 червня.

Зараз ви читаєте новину «Російські збройові фірми і оборонні компанії уникають західних санкцій – Reuters». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі