вівторок, 28 березня 2023 05:31

РФ погрожує Вірменії за ратифікацію Римського статуту: тепер можна заарештувати Путіна

РФ погрожує Вірменії за ратифікацію Римського статуту: тепер можна заарештувати Путіна
РФ погрожує Вірменії. Фото: ТСН

Росія обурилась наміром Вірменії приєднатися до Римського статуту Міжнародного кримінального суду.

МЗС РФ попереджає Єреван про "наслідки", пишуть пропагандистські ЗМІ.

"У Москві вважають абсолютно неприйнятними плани офіційного Єревана щодо приєднання до Римського статуту Міжнародного кримінального суду на тлі нещодавніх незаконних і юридично нікчемних ордерів МКС щодо російського керівництва", – йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Союзниця РФ погодилась арештувати Путіна

Влада Вірменії звернулась до Конституційного суду з приводу затвердження підписаного ще у 1998, але не ратифікованого Римського статуту Міжнародного кримінального суду наприкінці минулого року. Парламент розраховує використати це у своєму протистоянні з Азербайджаном.

У 2004 році Конституційний суд Вірменії визнав Римський статут неконституційним, проте уряд Вірменії вирішив знову звернутися до суду, оскільки після 2004 року в конституцію Вірменії двічі вносили зміни.

Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт російського диктатора Володимира Путіна та його чиновниці Марії Львової-Бєлової через викрадення українських дітей. Тепер країни, в яких ратифікований Римський статут, мають заарештувати цих людей і віддати для міжнародного судочинства.

Заступник голови Ради безпеки РФ, експрезидент Дмитро Мєдвєдєв заявляв, що будь-яка спроба затримати президента РФ дорівнюватиме оголошенню війни Росії.

Зараз ви читаєте новину «РФ погрожує Вірменії за ратифікацію Римського статуту: тепер можна заарештувати Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі