четвер, 15 червня 2023 17:17

Спецтема: Війна Росії проти України

Резніков повідомив перші результати після засідання "Рамштайну"

Резніков повідомив перші результати після засідання "Рамштайну"
Міністр оборони України Олексій Резніков із колегами з Німеччини Борисом Пісторіусом і США Ллойдом Остіном, а також з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом. Фото: @oleksiireznikov

На засіданні Контактної групи з оборони України партнери запевнили про початок навчання українських пілотів на сучасних винищувачах, а також про намір будувати "коаліцію винищувачів".

Про це сказав міністр оборони Олексій Резніков журналістам у четвер, повідомив "Інтерфакс-Україна".

На запитання журналістів, чи задоволений він результатами, Резніков відповів: "Так, безумовно, тому що сьогодні я також почув дуже важливі новини про так звану коаліцію Bird Coalition або коаліцію винищувачів (Fighter Jet Coalition)".

Зі слів Резнікова "консорціум винищувачів" розпочнеться "з F-16 із Нідерландами та Данією, до яких приєднаються інші країни".

"А також ми почули хороші новини від наших шведських партнерів про те, що у нас буде змога тестувати, просто тестувати їхні можливості", – сказав міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україну треба прийняти в НАТО у найкоротший термін – Європарламент зробив офіційну заяву

Вже є танкова коаліція, коаліція протиповітряної оборони, артилерії і реактивних систем залпового вогню, сказав Резніков.

"Тому я абсолютно впевнений, що у нас буде Bird Coalition для ЗСУ", – заявив міністр.

13-е засідання Контактної групи у форматі "Рамштайн" відбулося сьогодні у Брюсселі. У ньому взяли участь майже 50 країн.

Союзники обговорили посилення протиповітряної оборони України, сказав міністр оборони Сполучених Штатів Америки Ллойд Остін.

Зараз ви читаєте новину «Резніков повідомив перші результати після засідання "Рамштайну"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі