вівторок, 12 липня 2022 22:18

Реєстр олігархів готовий, положення вже затверджені - Данілов

Реєстр олігархів готовий, положення вже затверджені - Данілов
Реєстр олігархів готовий, суб'єкти подання збирають документи - Данілов. Фото: Офіс президента України

Реєстр олігархів готовий, наразі суб'єкти подання готують відповідні документи для направлення в Раду національної безпеки й оборони.

Цей процес вже іде, повідомив в ефірі "Радіо Свобода" секретар РНБО Олексій Данілов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Данілов назвав дату, коли в Україні оприлюднять список перших офіційних олігархів

"Сам реєстр готовий. Положення про реєстр вже затверджені. На сьогоднішній день існтитуції, які мають право подавати, обробляють документи", - зазначив він.

Він також зауважив, що саме РНБО визначатиме, хто є олігархом.

"В реєстрі олігархів будуть з'являтися прізвища після того, як буде рішення РНБО стосовно того, що та чи інша особа визнана олігархом", - додав він.

Для того, щоб особа була визнана РНБО олігархом, вона має відповідати хоча б трьом із чотирьох критеріїв: гроші, політичний вплив, медіа і питання монополії.

В Україні почали формувати реєстр олігархів. Відповідне положення 29 червня ввів у дію президент Володимир Зеленський. Того ж дня затвердила Рада національної безпеки й оборони.

Документ існуватиме в електронній формі. Туди не вноситимуть відомості, що містять державну таємницю та службову інформацію. Подаватимуть лише неконфіденційні дані, ті, що у вільному та безкоштовному доступі. Переглядати електронні кабінети олігархів зможуть президент, секретар і члени Ради національної безпеки й оборони України.

Зараз ви читаєте новину «Реєстр олігархів готовий, положення вже затверджені - Данілов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі