субота, 09 березня 2024 00:56

Спецтема: Війна Росії проти України

Республіканці США запропонували альтернативний законопроєкт допомоги Україні: демократи відхилили

Республіканці США запропонували альтернативний законопроєкт допомоги Україні: демократи відхилили
Палата представників США ніяк не може домовитись про виділення допомоги Україні. Фото: ВВС

Республіканець Браян Фіцпатрік запропонував компромісний законопроєкт виділення допомоги Україні. Представники Демократичної партії у Палаті представників Конгресу Сполучених Штатів його відхилили.

Вони налаштовані при цьому на підтримку законопроєкту про допомогу України, який надійшов із Сенату, заявив лідер демократів у нижній палаті конгресмен Гакім Джеффріс, повідомляє Укрінформ.

Альтернативний законопроєкт не містить пакетів гуманітарної допомоги для країн, що страждають від війн по всьому світу. Тому, цей документ є "непрохідним" з точки зору демократів у Палаті представників, наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Україна може зупинити Путіна" - промова Байдена перед Конгресом

"Єдиний шлях для того, щоби задовольнити потреби американського народу в національній безпеці - це щоби республіканці Палати представників внесли на голосування двопартійний масштабний законопроєкт про нацбезпеку, який надійшов із Сенату", - наголосив лідер демократів.

Він підкреслив, що всі в нижній палаті усвідомлюють, якщо таке голосування відбудеться, то документ набере понад 300 голосів.

"Настав час для республіканців у Палаті представників підтримати інтереси нацбезпеки американського народу та порвати з пропутінськими екстремістами MAGA у їхній партії", - заявив Джеффріс.

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден розкритикував свого попередника Дональда Трампа.

Він, за словами Байдена, завадив ухваленню Конгресом заходів з посилення боротьби з мігрантами на американсько-мексиканському кордоні.

Підготовлений раніше документ він назвав "двопартійним законопроєктом з найжорсткішим набором реформ у сфері безпеки кордонів, які ми коли-небудь бачили в цій країні".

Законопроєкт, зокрема, передбачав збільшення чисельності прикордонників, міграційних суддів та співробітників з питань надання притулку для прискорення розгляду справ, які накопичилися за багато років, а також низку обмежень для в'їзду в країну.

Зараз ви читаєте новину «Республіканці США запропонували альтернативний законопроєкт допомоги Україні: демократи відхилили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі