понеділок, 15 серпня 2011 09:50

Рейтинг довіри до Обами впав до історичного мінімуму

Рейтинг довіри до Обами впав до історичного мінімуму

Рейтинг президента США Барака Обама впав до історичного мінімуму. За даними дослідницької компанії Gallup, опублікованими 14 серпня, невдоволення роботою президента висловили рекордні 43 відсотки американців.

У той же час, як свідчать результати опитувань, 54 відсотки жителів США діяльність Обами схвалюють. Рівень задоволення громадян країни роботою глави Білого дому відстежується в рамках спеціального проекту, дані в якому оновлюються в щоденному режимі.

Падіння рейтингу президента пояснюють несприятливою економічною обстановкою, а також критикою республіканців. Зокрема, мова йде в тому числі про недавню втрату економікою США максимально високого кредитного рейтингу "AAA" за версією агентства Standard & Poor's (S & P). Замість нього S & P присвоїло їй рівень "АА +", що спровокувало обвал світового фондового ринку.

Тим часом критика з боку республіканців багато в чому також спрямована на економічну політику Обами. Крім того, вважається, що одним з факторів, що призвели до зниження кредитного рейтингу S & P, став недавній політичний конфлікт між демократами і республіканцями, що розгорівся в ході суперечок про максимальний рівень держборгу. Через те, що противники довгий час не могли досягти домовленості, США в лише останній момент зуміли уникнути технічного дефолту.

Зараз ви читаєте новину «Рейтинг довіри до Обами впав до історичного мінімуму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі