понеділок, 14 червня 2010 17:27

Регіонал назвав суд проти Януковича підніжкою

Регіонал назвав суд проти Януковича підніжкою

Заступник голови фракції Партії регіонів Михайло Чечетов називає підніжкою судовий позов проти Віктора Януковича.

Про це він сказав в коментарі Gazeta. ua.

"Цей судовий процес - це підніжка, яку підставили наші опоненти. Однак, попри це ми продовжимо курс на інтеграцію до Європейського Союзу", - зауважив регіонал

За його словами, у Європі не зрозуміли тезу про голодомор як геноцид українського народу.

"Європа не зрозуміла, що таке геноцид. Як не зрозуміла колись героїзацію Бандери та Шухевича. Після того, як Ющенко підписав цей указ, його не пускали до Польщі... І коли Віктор Федорович туди приїхав та сказав абсолютно правильні речі. Він виступив та назвав Голодомор злочином проти людства", - нагадав політик.

Нагадаємо, що 15 червня Печерський райсуд відкрив провадження у справі проти президента України Віктора Януковича за позовом Володимира Волосюка.

У своїй позовній заяві Волосюк наголошує, що президент, заявивши 27 квітня у Страсбурзі про заперечення Голодомору як геноциду українського народу, зганьбив честь і гідність позивача і вчинив акт наруги над знищеними мільйонами людей в такий злочинний спосіб.

Він також наголошує, що своєю заявою Янукович прямо порушив норми закону про Голодомор, в якому, зокрема, сказано, що "публічне заперечення Голодомору 1932-1933 років в Україні як геноциду визнається наругою над пам`яттю мільйонів жертв Голодомору, приниженням гідності українського народу і є протиправним".



Зараз ви читаєте новину «Регіонал назвав суд проти Януковича підніжкою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі