вівторок, 12 серпня 2014 15:34

Рада дозволила міліції користуватися зброєю в зоні АТО

Рада дозволила міліції користуватися зброєю в зоні АТО
Фото: espreso.tv

Верховна Рада дозволила міліції використовувати вогнепальну зброю в зоні антитерористичної операції.

За законопроект №4310а, який вносить відповідні зміни до закону про Міліцію, проголосували 228 депутатів при мінімально необхідних 226.

Крім того, парламент дозволив міліції застосовувати методи фізичного впливу й спеціальні засоби в зоні АТО.

Застосуванню сили, спецзасобів і вогнепальної зброї має передувати попередження про намір їх використання, якщо дозволяють обставини.

Без попередження фізична сила, спецзасоби і зброя можуть застосовуватися міліцією в разі виникнення безпосередньої загрози життю або здоров'ю громадян чи працівників міліції.

Крім того, міліції дозволили в зоні проведення АТО превентивно затримувати осіб, причетних до терористичної діяльності на термін більше 72 годин.

За закон про внесення змін до закону України про боротьбу з тероризмом, який стосується превентивного затримання в районі проведення АТО осіб, причетних до терористичної діяльності, проголосувало 232 депутати.

Закон дозволяє в районі проведення довгострокової антитерористичної операції, як виняток, здійснювати превентивне затримання осіб, причетних до терористичної діяльності на строк більше 72 годин, але не більше ніж на 30 діб.

 

Зараз ви читаєте новину «Рада дозволила міліції користуватися зброєю в зоні АТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі