середа, 02 вересня 2009 21:21

"Регіони" пояснили збільшення апетиту на підвищення зарплат і пенсій

"Регіони" пояснили збільшення апетиту на підвищення зарплат і пенсій

Партія регіонів спробує знову внести законопроект з приводу підвищення прожиткового мінімуму на позачерговій сесії парламенту 4 вересня.

Про це сьогодні ввечері в ефірі "5 каналу" заявила "регіоналка" Олена Бондаренко.

"Згідно з регламентом має бути згода як мінімум 5 комітетів або трьох фракцій. Будемо шукати собі спільників у цьому питанні", - сказала вона.

Бондаренко також пояснила, чому Партія регіонів збільшили цифри для підвищення соцстандартів.

"Коаліція запізнилась з тим, що могла зробити 1 липня. Тоді у нас прожитковий мінімум був 700 грн, зараз вже навіть цього не вистачає. Опозиція змушена перерахувати мінімуми для пенсій і для зарплат. Це вже 1300 грн і 1500 грн. Подивіться, що відбувається з цінами на продукти харчування, з цінами на житлово-комунальні тарифи, що з цінами на бензин", - розповіла вона.

У Партії регіонів вважають, що гроші на підвищення зарплат і пенсій в уряду є.

"Глянути хоча б на стан казначейського рахунку. Є 42 мільярди. Через те, що не прийняли прожитковий мінімум раніше, а тоді було потрібно 15,6 млрд грн, то тепер на ці цілі треба 11 млрд", - додала вона.

Нагадаємо, як повідомляв "бютівець" Валерій Писаренко, позачергове засідання буде присвячене виключно розгляду законопроектів стосовно місцевого самоврядування.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «"Регіони" пояснили збільшення апетиту на підвищення зарплат і пенсій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі