понеділок, 03 березня 2008 10:30

"Газпром" скорочує поставки газу - офіційна телеграма

"Газпром" скорочує поставки газу - офіційна телеграма
Російський газовий монополіст компанія "Газпром" о 9:34 за київським часом телефонограмою повідомила дочірнє підприємство Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" - "Укртрансгаз" про скорочення поставок газу в Україну на 30 млн. куб. м за добу.

Про це повідомила прес-служба НАК.

У прес-службі зазначили, що "Укртрансгазу" необхідно буде не менше 2 годин, щоб перевести роботу газотранспортної системи в нові умови.

НАК підкреслює, що це невеликі обсяги, недопоставка яких в Україну не позначиться на споживачах.

Раніше "Газпром" заявляв, що о 10:00 за московським часом (9:00 за київським) скоротить на 25% поставки газу в Україну, оскільки переговори щодо врегулювання газових розрахунків між українською й російською сторонами, які тривали 28-29 лютого, закінчилися безрезультатно.

Представник "Газпрому" Сергій Купріянов пояснив, що на 16 млн кубометрів на добу знижені поставки газу через газовимірювальну станцію (ГВС) Мозир і на 24 млн кубометрів на добу - через ГВС Суджа.

Він підкреслив, що поставки газу європейським споживачам здійснюються в повному об"ємі.

"Газпром" готовий до продовження переговорів з Україною, завірив Купріянов.

Зараз ви читаєте новину «"Газпром" скорочує поставки газу - офіційна телеграма». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі