понеділок, 11 лютого 2008 16:57

"Газпром" не проти відмовитися від "РосУкрЕнерго"

"Газпром" не буде заперечувати проти нових схем поставок газу в Україну, якщо вони не погіршать для нього їхню економіку.

Про це в ефірі радіостанції "Эхо Москвы", сказав у понеділок офіційний представник російського газового холдингу Сергій Купріянов.

"Що стосується нових пропозицій, наша позиція полягає в тому, що для "Газпрому" ситуація не повинна погіршитися. Ми готові обговорювати пропозиції, якщо вони не будуть погіршувати економічну складову для "Газпрому" і забезпечать безпеку поставок", - сказав він.

НАК "Нафтогаз України", що закуповує газ у монополіста-імпортера "Укргаз-Енерго", раніше заявляла про намір відмовитися не тільки від послуг цього свого спільного зі швейцарською "РосУкрЕнерго" підприємства, але і від послуг самої "РосУкрЕнерго", що є монопольним експортером.

Купріянов підкреслив, що ця позиція газового холдингу є безумовною. "Щоб ми могли розмовляти про нові схеми, треба закрити борги за старими схемами", - сказав він.

У свою чергу заступник голови секретаріату Олександр Шлапак на брифінгу у понеділок, передаючи розмову між Балогою і Міллером, підтвердив можливість виходу на прямі стосунки між "Нафтогазом" і "Газпромом".

"Ми встигли лише кількома словами перекинутися з Балогою з приводу його розмови з Міллером. Він сказав мені тільки одну фразу: пан Міллер сказав тільки одне: "Ми з радістю перейдемо на прямі стосунки з Україною по відповідній ціні", - переповів Шлапак.

За матеріалами: РИА Новости, Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «"Газпром" не проти відмовитися від "РосУкрЕнерго"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі