вівторок, 23 лютого 2010 14:42

"Януковича з сокирою біля "Арсеналу" ми не побачимо" - Попович

"Януковича з сокирою біля "Арсеналу" ми не побачимо" - Попович
Віктор Янукович не продовжуватиме справу Віктора Ющенка в культурному плані. Так вважає директор Інституту філософії Національної академії наук Мирослав Попович.

"Безумовно, щось наступник Ющенка буде продовжувати, а на чомусь доведеться ставити хрест. Я, наприклад, дуже сумніваюсь, щоб Крути були відзначені при Януковичу. Адже це були бої з російськими військами, - наголосив він. - Взагалі я не думаю, що майбутній президент буде сильно заклопотаний культурними справами. Це не в його смаку".

За словами Поповича, Янукович займатиметься іншими галузями, зокрема економікою.

"Тому на культурі можна буде поставити хрест, - зазначив він. - Але я би не сказав, що все в цьому відношенню було бездоганно і у Віктора Андрійовича. Хоча за такі речі, як "Мистецький арсенал", "Батурин", "Крути" йому треба по життєво ставити пам"ятник. Це те, що залишиться в пам"яті людей".

Попович сумнівається, що в найближчі роки буде добудований "Мистецький арсенал".

"Невідомо, що далі буде з "Арсеналом". Адже треба оббирати провінційні музеї, щоб його створити. Бо на одних виставках такі речі не робляться. Потрібен власний музейний фонд, - сказав він. - Але думаю, що Фонд, який збирається створювати президент Ющенко, працюватиме на "Арсенал".

Додає, що за часів Януковича країна не побачить нових меморіалів, пам"ятників.

"І Януковича із сокирою біля "Арсеналу" також не побачимо".

Gazeta.ua
Зараз ви читаєте новину «"Януковича з сокирою біля "Арсеналу" ми не побачимо" - Попович». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі