пʼятниця, 16 травня 2014 17:00

Путіну радять краще вчити історію

Путіну радять краще вчити історію
Фото: ruspravda.info

Відмова кримським татарам у статусі корінного населення є цинізмом з боку президента Росії Володимира Путіна. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Віктор Таран.

"Позиція президента Росії до кримських татар є продовженням імперської політики, яку проводив Радянський Союз до всіх корінних народів. Їх просто намагалися знищити або асимілювати та тотально просувати росіян на захоплені території. Враховуючи, що зараз у кримських татар день жалоби — 70 років як їх депортували із Криму, Путін демонструє відсутність будь-якої шани та поваги до людей, які населяли півострів", - наголосив він.

За словами експерта, Путіну треба краще вчити історію. "По-перше, не греки були першими на території Криму. Татари живуть там, починаючи з 13-14 століття. Вони і є корінним населення Криму на цей момент. По-друге, якщо йти за логікою Путіна, треба нагадати, хто заснував Москву. Це зробили київські князі. Тобто виходить, що українці є корінним населенням Росії. Тому нам треба так само вимагати відстоювання там своїх прав та свобод", - зауважив Таран.

Нагадаємо, на зустрічі з представниками громад кримських татар президент Росії Володимир Путін заявив, що одним з корінних народів Криму є греки.

Зараз ви читаєте новину «Путіну радять краще вчити історію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі