пʼятниця, 04 листопада 2022 16:33

Спецтема: Війна Росії проти України

Путін визнав депортацію українців із Херсона

Путін визнав депортацію українців із Херсона
Прикриваючись "турботою про людей", окупанти займаються депортацією українців. Фото: eastnews.ua

Російський диктатор Володимир Путін відкрито заявив про фактичну депортацію українців із тимчасово захопленого росіянами Херсона.

Під час покладання квітів на Красній площі президент РФ сказав, що жителів Херсона потрібно вивезти з міста у нібито безпечну зону, передають росЗМІ.

"Зараз тих, хто проживає в Херсоні, потрібно прибрати із зони найбільш небезпечних бойових дій. Цивільне населення не повинно страждати від обстрілів, від наступальних, контрнаступальних та інших заходів", – сказав Путін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що задумали росіяни в Херсоні, залишається загадкою – ISW

У Херсонській області триває контрнаступ Збройних сил України. Прикриваючись "турботою про людей", окупанти займаються фактично депортацією українців на територію Росії, що є воєнним злочином.

У деокупованих населених пунктах Херсонщини вкрай важка ситуація – значна частина будівель зруйновані. Попри це люди повертаються на звільнені території.

Російські окупанти лише створюють ілюзію того, що відходять з Херсона. Насправді загарбники завозять туди нові військові підрозділи та готуються до оборони в обласному центрі, заявив головний розвідник України Кирило Буданов.

В оперативному командуванні "Південь" раніше заявили, що російські загарбники продовжують тікати з правого берега Дніпра на Херсонщині, переміщуючи на лівий елітні підрозділи й офіцерський склад. На правому березі залишають лише мобілізованих.

Раніше західні військові чиновники припускали, що захисники України можуть звільнити Херсон до кінця грудня.

У ЗСУ підтвердили, що до Херсона українським військовим залишилося не так уже й багато. Однак слід розуміти, що попереду багато роботи.

Зараз ви читаєте новину «Путін визнав депортацію українців із Херсона». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі