четвер, 19 грудня 2019 14:33

Путін визнав борг Газпрому перед Нафтогазом

Путін визнав борг Газпрому перед Нафтогазом
Однак він назвав рішення Стокгольмського арбітражу "політичним". Фото: REUTERS

Президент РФ Володимир Путін визнав наявність заборгованості Газпрому перед Нафтогазом за рішенням Стокгольмського арбітражу на суму $ 3 млрд.

Про це Путін повідомив під час прес-конференції 19 грудня.

"Рішення є, і це правда, і ми повинні з цього виходити", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін придумав нову казку про зброю бойовиків Л/ДНР

Водночас російський президент зазначив, що, на його думку, таке рішення було "політичним".

"Я переконаний, що це рішення Стокгольмського арбітражу несе не юридичний, не правовий, а скоріше політичний характер. Одне з обґрунтувань у ньому було "у зв'язку з тяжким економічним станом в Україні", - заявив російський президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ми тебе амністуємо" - Цимбалюк відповів журналісту з ДНР

Досі Росія не визнавала рішень Стокгольмського арбітражу, через що Нафтогаз розпочав низку судових процесів у різних країнах світу, в межах яких планує конфіскувати активи Газпрому на $ 3 млрд - саме такою є сума боргу Газпрому за рішенням арбітражу плюс відсотків за ним. Такий борг можуть стягнути вже у лютому 2020 року, у Нідерландах, де рішенням місцевого суду арештували активи Газпрому на $ 5,2 млрд.

19 грудня в РФ триває щорічна пресконференція Володимира Путіна з російськими медіа. Також там присутні представники і представниці ЗМІ анексованого Криму і тимчасово окупованих територій Донбасу.

Зараз ви читаєте новину «Путін визнав борг Газпрому перед Нафтогазом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі