пʼятниця, 07 червня 2024 07:08

Спецтема: Війна Росії проти України

Путін випадково проговорився про втрати РФ у війні

Путін випадково проговорився про втрати РФ у війні
Очільник Росії Володимир Путін сказав, що російські війська приблизно втрачають в Україні 20 000 осіб щомісячно. Фото: eastnews.ua

Російський диктатор Володимир Путін проговорився, що російські війська втрачають в Україні близько 20 тис. солдатів щомісяця.

Ця цифра приблизно дорівнює або є трохи нижчою від кількості нових військовослужбовців, яку Росія генерує щомісяця, йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

"Путін припустив, що приблизно 5 тис. російських військовослужбовців гинуть під час бойових дій в Україні щомісяця. Це означає, що приблизно 15 тис. російських військовослужбовців отримують поранення. ISW не може підтвердити озвучену Путіним цифру втрат, однак ця цифра збігається з нижньою межею українських повідомлень про російські втрати", - пишуть аналітики.

Командувач Сухопутних військ України Олександр Павлюк 2 травня заявив, що окупанти щомісяця втрачають від 25 до 30 тис. вбитими і пораненими.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На одному з напрямків ЗСУ сьогодні поклали понад пів сотні росіян - зведення Генштабу

"15 січня заступник начальника Головного управління військової розвідки України генерал-майор Вадим Скібіцький повідомив, що РФ вербує близько 30 тис. осіб на місяць. Керівник московського Центру аналізу стратегій і технологій і член цивільної консультативної ради при Міністерстві оборони Росії Руслан Пухов в середині квітня також стверджував, що нинішні російські зусилля з мобілізації генерують приблизно 30 тис. нових військовослужбовців щомісяця", - звітують експерти.

Російські офіційні особи занепокоєні зниженням темпів вербування напередодні літнього російського наступу. Незрозуміло, чи зберегло Міністерство оборони РФ рівень вербування у 30 тис. осіб.

"Армія РФ за останні місяці створила стійкий апарат генерації сил для поточних наступальних операцій і активізувала зусилля зі створення резервів оперативного та стратегічного рівня. Російські війська використовували свою ініціативу на всьому театрі бойових дій в Україні, щоб диктувати темп бойових дій в останні місяці, який би спричиняв втрати, приблизно рівні або трохи менші, ніж втрати новостворених сил", - йдеться у звіті.

Це дозволило російським військам негайно поповнювати втрати вздовж лінії фронту і підтримувати загальний темп наступу в Україні, але встановило обмеження щодо того, до якої міри російські війська можуть інтенсифікувати наступальні дії на кожному окремо взятому напрямку.

За 833 дні втрати російських окупаційних військ в Україні становили 515 тис. осіб. Сили оборони України знищили 15 076 броньованих машин, 7828 танків, 357 літаків, 326 гелікоптерів, 27 кораблів і катерів і підводний човен російських окупантів.

Зараз ви читаєте новину «Путін випадково проговорився про втрати РФ у війні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі