четвер, 06 червня 2024 20:20

Спецтема: Війна Росії проти України

На одному з напрямків ЗСУ сьогодні поклали понад пів сотні росіян - зведення Генштабу

На одному з напрямків ЗСУ сьогодні поклали понад пів сотні росіян - зведення Генштабу
Сили оборони України завдають ворогу максимальних втрат на всій лінії фронту. Фото: Facebook.com/GeneralStaff.ua

Російські окупаційні війська продовжують застосовувати авіацію та атакувати на кількох напрямках. Українські захисники тримають оборону.

На Лиманському напрямку ворог за сьогодні втратив вбитими і пораненими 55 осіб. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Українські захисники пошкодили на Лиманському напрямку по одній одиниці автотранспорту і броньованої машини окупантів. Росіяни намагалися атакувати на напрямку дев'ять разів.

Загальна кількість ворожих атак по всій протяжності фронту з початку доби - 69.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Вперше плануємо на десятиріччя вперед" - Сирський оголосив зміни у ЗСУ

На Харківському напрямку протягом дня росіяни застосували 20 керованих авіабомб з території РФ, зокрема з районів Бєлгорода і Шебекіно Бєлгородської області.

Під бомбардування потрапили райони Вовчанська, Нескучного і Білого Колодязя.

На Куп'янському напрямку ворог застосував некеровані авіаційні ракети у районі Стельмахівки, тривають бойові дії у районі М'ясожарівки.

На Сіверському напрямку зросла активність ворога у районі Верхньокам'янського. Протягом дня тут були чотири боєзіткнення.

На Покровському напрямку наразі тривають вісім боїв, зокрема у районі Прогресу. Напрямок залишається одним із найгарячіших. Ворог застосовув авіацію, КАБами атакував Новоселівку Першу, Прогрес, Карлівку. На Курахівському напрямку бомбардування зазнала Костянтинівка.

Ворог активізувався на Времівському напрямку. Тривають бої у районах Урожайного і Старомайорського. Загальна кількість атак ворога за добу зросла до дев'яти.

"По одній новій спробі ворога атакувати побільшало на Оріхівському та Придніпровському напрямках", - повідомляють.

Сили оборони України стримують ворога і завдають йому максимальних втрат на всій лінії фронту.

"Підтримуйте Сили оборони. Разом переможемо. Слава Україні", - звертається Генеральний штаб Збройних сил України.

За 833 дні втрати російських окупаційних військ в Україні становили 515 тис. осіб. Сили оборони України знищили 15 076 броньованих машин, 7828 танків, 357 літаків, 326 гелікоптерів, 27 кораблів і катерів і підводний човен російських окупантів.

Зараз ви читаєте новину «На одному з напрямків ЗСУ сьогодні поклали понад пів сотні росіян - зведення Генштабу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі