четвер, 06 червня 2024 18:05

Спецтема: Війна Росії проти України

"Вперше плануємо на десятиріччя вперед" - Сирський оголосив зміни у ЗСУ

"Вперше плануємо на десятиріччя вперед" - Сирський оголосив зміни у ЗСУ
Генерал Олександр Сирський сказав про зміни у ЗСУ. Фото: t.me/osirskiy

Вперше відбувається планування на десятиріччя вперед.

Наша мета, незважаючи на російську агресію, - створити перспективну структуру ЗСУ на період до вступу України в НАТО. Про це сказав головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський.

"Війна не стоїть на заваді змін у Збройних силах України", - заявив генерал.

Сирський сказав про удосконалення структури військового управління.

"Головне наше завдання - зробити ефективнішою систему командування військами та виключити дублювання функцій. Ці заходи проводяться в рамках реалізаціі стратегії розвитку видів і окремих родів військ Збройних сил України до 2035 року", - заявив головнокомандувач.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна має право бити по Росії німецькою зброєю - Шольц

"Вперше ми плануємо на десятиріччя вперед", - сказав Сирський.

Генерал повідомив про формування Сил безпілотних систем ЗСУ.

"Окрім того, триває оптимізація штатної структури підрозділів Генерального штабу. Зокрема, відбувається зменшення їх чисельності та позбавлення від невластивих функцій. Завдяки цьому вже посилені органи військового управління, які здійснюють командування військами у районах бойових дій", - заявив головнокомандувач Збройних сил України.

Торік у Вільнюсі відбувся саміт Північноатлантичного альянсу. Україна стане членом НАТО без необхідності плану дій щодо членства, сказано у підсумковому комюніке.

У січні відбулося засідання Ради Україна-НАТО. Генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг заявив про подальше зміцнення оборони України.

Зараз ви читаєте новину «"Вперше плануємо на десятиріччя вперед" - Сирський оголосив зміни у ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі