четвер, 06 червня 2024 16:40

Спецтема: Війна Росії проти України

Україна має право бити по Росії німецькою зброєю - Шольц

Україна має право бити по Росії німецькою зброєю - Шольц
Уряд Німеччини надав дозвіл завдавати ударів по РФ німецькою зброєю. Фото: Facebook.com/olafscholz

Канцлер Німеччини Олаф Шольц, коментуючи наданий ним дозвіл на використання німецької зброї для ударів по Російській Федерації, наголосив на праві України на самооборону.

Про це повідомила "Європейська правда".

Минулого тижня уряд Німеччини дозволив Україні використовувати німецьку зброю для ударів по цілях у прикордонній зоні на території РФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Італія передасть Україні другу систему ППО SAMP/T

Німецький канцлер підкреслив, що, згідно з міжнародним правом, Україна має право "захищати себе від нападів на свою територію, свої міста і своїх громадян".

"Це стосується і таких атак, як в районі Харкова, які Росія здійснює з позицій, розташованих у безпосередній близькості до російського кордону", - заявив Шольц.

У травні ЗМІ повідомили, що президент Сполучених Штатів Америки Джозеф Байден надав дозвіл Україні завдавати ударів по території РФ зброєю, яку передав Вашингтон.

Українська армія може бити американською зброєю по російських бойових літаках над територією РФ, сказав радник Білого дому Джон Кірбі.

Зараз ви читаєте новину «Україна має право бити по Росії німецькою зброєю - Шольц». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі