пʼятниця, 05 січня 2024 08:26

Спецтема: Війна Росії проти України

Путін уже зазнав невдачі в Україні - Держдеп США

Путін уже зазнав невдачі в Україні - Держдеп США
Росіяни не можуть захопити Київ. Фото: eastnews.ua

Конгрес має діяти, щоб Сполучені Штати Америки змогли продовжувати надавати військову допомогу Україні.

Водночас уже зараз цілком зрозуміло, що Росія зазнала невдачі, заявив речник Держдепу Метью Міллер, пише "Голос Америки".

"Нам дійсно потрібен Конгрес, щоб діяти. Ми знаємо, що нам потрібно продовжувати підтримувати Україну. Українці покладаються на цю допомогу, щоб продовжувати боротьбу з брутальним щоденним російським нападом. Важливо, щоб Конгрес діяв. Щоб продовжувати фінансувати демократію, яка продовжує захищатися", - сказав він.

Росія зазнала невдачі на чолі з диктатором Володимиром Путіним.

"Наша оцінка: росіяни не можуть захопити Київ. Путін не досягнув і не зможе досягнути своєї кінцевої мети, яка полягає в тому, щоб підкорити всю Україну. Ми бачимо Україну, яка здатна міцно стояти на ногах, яка розбудовує свою економіку, розбудовує свою армію. Ситуація на полі бою буде дуже важкою без додаткової підтримки від США, і ми вважаємо, що нам потрібно продовжувати їх підтримувати. Конгрес зрештою це зробить", додав Міллер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пентагон назвав умову для передачі Україні зброї на $4,2 млрд

Речник Держдепартаменту не вважає, що війна в Україні зараз складається на користь РФ. Він нагадав, що люди часто забувають, якою була справжня мета Путіна.

"Це тотальне завоювання України, відсторонення від влади українського уряду і включення України до складу РФ. Важливо пам'ятати, чого Україна досягла і продовжує досягати. Україна змогла запобігти цьому. Зараз усі сприймають це як належне, але це не виглядало як вирішене питання на початку війни. Торік влітку Росія вийшла з Чорноморської зернової ініціативи, і тоді здавалося, що Україна не зможе продовжувати експорт зерна", - сказав посадовець.

Водночас Україна мала військові успіхи й відкрила для торговельних суден частину акваторії Чорного моря, наголосив він.

Переваги армії Російської Федерації - це повітряні сили та велика кількість людей. Недоліками є слабкі лідерство, моральний дух та неспроможність воювати на землі. РФ не має проблем з людськими ресурсами, заявив координатор Ради національної безпеки Білого дому адмірал Джон Кірбі.

Зараз ви читаєте новину «Путін уже зазнав невдачі в Україні - Держдеп США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі