четвер, 08 травня 2014 10:36

Путін ризикує отримати революцію - політолог

Путін ризикує отримати революцію - політолог
Фото: lenta-ua.net

11 травня на Сході не буде референдуму.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Павло Нусс.

"Звільнений так званий губернатор Донеччини (Павло Губарєв — Gazeta.ua) сказав, що він запитає у народу, чи проводити референдум. Це є сигналом, що вони слухатимуться порад Путіна. Але, не дивлячись на це, 11 травня на Сході можна очікувати провокацій", - зауважив він.

"Заява Володимира Путіна про необхідність відкладення референдуму на Донбасі та щодо важливості президентських виборів в Україні є більше маніпуляцією, аніж його позицією. Напередодні він зустрівся із президентом Швейцарії. Певне, той дав чіткий сигнал президенту Росії, що його рахунки будуть заарештовані. Бо Америка та Євросоюз анонсували новий виток санкцій стосовно економічного блоку країни. Путіна дотиснули. Я спілкувався із британським аналітиком, який працює в Москві. Він сказав, що навіть нинішні санкції дуже дієві. Вже зараз в російському бізнесі відбувається жах. Бізнесмени збираються писати Путіну листи із закликом піти на діалог із Заходом", - наголосив експерт.

За словами політолога, Путін виграє для себе час з метою подальших маневрів на території України. "Я навіть не виключаю спокійного проведення в Україні президентських виборів. Можливо, він не визнає їх на офіційному рівні, але не буде дуже сильно тиснути. Бо введення санкцій може сильно вдарити по економіці Росії. Тоді він ризикує, що у них відбудеться революція на зразок нашої. Люди просто його винесуть із Кремля, коли їм не буде чого їсти", - зазначив Нусс.

Зараз ви читаєте новину «Путін ризикує отримати революцію - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі